TIPS & VOORBEELDEN

Hieronder vind je een paar tips en ideeën, maar we zetten er graag nog veel meer bij. Heb jij nog een tip, idee of voorbeeld waar je anderen mee kunt inspireren? Laat het ons dan weten via info@boekenplankenopmaat.nl.

Tip 1. DRAAGKRACHT PER CM2

Wij kunnen geen vast gewicht aan de planken hangen want bij iedere lengte, diepte en sterkte van de muur zal de draagkracht weer anders zijn. De planken zijn zeer sterk en zeker in staat om boeken of normaal keukenapparatuur te dragen.

De boekenplanken, wandplanken en keukenplanken dienen atijd aan een stevige muur (beton, steensmuur, gasbeton) te worden bevestigd. Een gipsplaten muur is niet geschikt. Let goed op: gasbetonmuren zijn soms 6cm dik. De pluggen en bouten zijn 5cm lang en het gat moet 5,5cm diep geboord worden.  

Tip 2. WATERPAS 

Heb je geen waterpas in huis, meet dan altijd vanaf het plafond of de vloer. Om optisch waterpas te blijven, kies je bij hoge wandplanken het plafond als basis en bij lage wandplanken de vloer. 

Tip 3. NACHTKASTJE

Heb je weinig ruimte in de slaapkamer? Denk dan eens na over een kubus of twee plankjes schuin boven het bed. Zo kun je toch altijd je wekker, boek en telefoon kwijt.

Tip 4. MAATPLANKJE OP MAAT

Je kunt je boekenplanken ook bekleden met een specifiek design of beschilderen met een boodschap. Creeër zo bijvoorbeeld je eigen bierplankje, een leesplank voor op school of een serie Disney planken voor op de kinderkamer. Wil je zelf een plank op maat schilderen? Bestel de wandplanken dan met laklaagfolie. Deze zijn direct overschilderbaar en hoeven niet gegrond te worden.

Tip 5. EENVOUDIG REINIGEN

Door de Melaminelaag zijn onze boekenplanken eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek af te nemen.

Tip 6. KANTELEN

Wanneer de planken voorover gaat hangen, controleer dan de schroeven in de muur. Deze zijn dan niet voldoende vastgezet. Door de constructie van het frame in de plank, kan de plank zelf niet doorhangen. 

 

Extra tip

Twijfel je over het materiaal of de specifieke kleur, je bent altijd welkom om even langs te komen. Mail ons gerust voor een afspraak. 

 

 

Handleiding downloaden?

 

© 2012 - 2023 Boekenplankenopmaat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel